Zboží odesíláme každé pondělí

Pokud uskutečníte objednávku do neděle 12:00, odešleme zboží další den. Při volbě bankovním převodem / kartou zboží odešleme následující pondělí po obdržení platby.

Návod na výměnu stahovačky zadních dveří Octavia 1

V tomto článku vám představíme podrobný návod, jak správně vyměnit stahovačku zadních dveří u modelu Octavia 1. Následujte jednotlivé kroky a zajistěte si hladké a efektivní řešení problému se stahovačkou zadních dveří.

thumb

Krok 1: Demontáž dveří

  1. Otevřete zadní dveře a odstraňte čalounění dveří.
  2. Vyjměte kryt reproduktoru a vypínače stahování oken a odpojte konektor.
  3. Uvolněte šroub (viz obrázek).

    navod_stahovacka_sroub

  4. Odstraňte kryt madla.
  5. Uvolněte oba šrouby.
  6. Odšroubujte všechny šrouby, které drží čalounění.
  7. Sejměte čalounění – je zaháknuté za rám okna. Vyjměte jej směrem nahoru.
  8. Odpojte lanko vnitřní kliky a odpojte konektor reproduktoru.

Krok 2: Příprava pro výměnu stahovačky

  1. Položte čalounění stranou a sundejte krycí igelit z dveří.
  2. Spusťte zadní okno tak, abyste mohli uvolnit úchyt, který drží sklo. Poté, co uvolníte okno, vytáhněte jej nahoru a zajistěte, aby nespadlo dolů.
  3. Odpojte konektor řídící jednotky (ŘJ) okna a vyjměte kabeláž z úchytu pod ŘJ okna.
  4. Uvolněte šrouby, které drží mechanismus stahování, a vyjměte mechanismus z vozu.

Krok 3: Výměna stahovačky a montáž

  1. Demontujte motor s ŘJ z mechanismu.
  2. Vezměte nový mechanismus a namontujte na něj motor.
  3. Vložte mechanismus zpět do dveří vozu.
  4. Zapojte konektor do ŘJ okna a zacvakněte úchyt kabeláže.
  5. Seřiďte upevnění okna tak, aby vyjíždělo a sjíždělo bez odporu a aby nikde nedrhlo nebo necvakalo. Umístěte držák přibližně do první půlky, ale netlačte jej až na doraz, protože poté může jeden šroub při vysunutí drhnout o konstrukci mechanismu.
  6. Dolaďte a utáhněte oba úchyty okna, poté namažte dráhu mechanismu.
  7. Přilepte krycí igelit zpět na dveře a nasaďte čalounění. Nezapomeňte zacvaknout konektory a lanko ovládání vnitřní kliky.
  8. Přišroubujte čalounění a zacvakněte kryty.

 

Tímto jste úspěšně dokončili výměnu stahovačky zadních dveří Octavia 1. Nyní by mělo okno fungovat hladce a bez problémů. V tomto článku jsme se podrobně seznámili s návodem na výměnu stahovačky zadních dveří u modelu Octavia 1. Představili jsme vám postup, jak demontovat dveře, připravit je pro výměnu stahovačky a následně provést samotnou výměnu a montáž nového mechanismu. 

Odhad nákladů na výměnu stahovačky dveří

Pokud se rozhodnete pro výměnu stahovačky zadních dveří vašeho vozu, může vás zajímat, kolik to bude stát. Cena náhradních dílů a servisní náklady se mohou lišit v závislosti na značce dílů a místě, kde je výměna prováděna. Podíváme se na přehled cen náhradních dílů a poskytneme vám orientační odhad nákladů na výměnu stahovačky dveří.

Cena náhradních dílů

Neoriginální díly jsou obvykle levnější, ale mohou mít horší kvalitu a kratší životnost. Pokud preferujete originální díly, může být cena vyšší. Některé díly se prodávají jako celek, včetně motoru, zatímco jiné díly mohou být k dispozici samostatně. Zde jsou orientační ceny náhradních dílů pro výměnu stahovačky zadních dveří u modelu Octavia 1:

  • Nový originální mechanismus stahování zadního okna: 1 500 - 3 000 Kč. My nabízíme stahovačku oken pro Octavia 1 se skvělým poměrem cena/výkon pouze za 990 Kč!
  • Motor stahování zadního okna: 2 000 - 3 000 Kč
  • Krycí igelit: 300 - 800 Kč
  • Tapecírung dveří: 1 000 - 3 000 Kč
  • Ovládací panel: 500 - 1 500 Kč

Servisní náklady

Cena výměny u oficiálního servisu automobilky bude obvykle vyšší, ale může poskytnout více záruk na práci a použité díly. 

Zde jsou orientační ceny výměny stahovačky zadních dveří u modelu Octavia 1:

  • Nezávislý mechanik: 1 500 - 4 000 Kč (bez náhradních dílů)
  • Oficiální servis automobilky: 4 000 - 8 000 Kč (včetně náhradních dílů)

 

Pokud máte zkušenosti s opravami a jste trochu zruční, můžete si stahovačku vyměnit sami a ušetřit tak náklady za pracovní sílu. Pokud se rozhodnete pro samostatnou výměnu, budete muset zakoupit náhradní díly a potřebné nástroje. Pokud nejste jisti, zda si s tím dokážete poradit, doporučujeme návštěvu u kvalifikovaného mechanika.