Zboží odesíláme každé pondělí

Pokud uskutečníte objednávku do neděle 12:00, odešleme zboží další den. Při volbě bankovním převodem / kartou zboží odešleme následující pondělí po obdržení platby.

5 zaručených způsobů, jak prodloužit životnost auta

Namontuj_OG

Každý řidič chce, aby jeho auto vydrželo co nejdéle v co nejlepším stavu. Prodloužení životnosti vašeho auta vám nejen šetří peníze na opravách a náhradních dílech, ale také přispívá k ochraně životního prostředí. V tomto článku se podělíme o 5 zaručených způsobů, jak prodloužit životnost vašeho auta.

 

closeup-auto-repairman-checking-car-oil-workshop

Pravidelná údržba

Kontrola oleje

Pravidelná kontrola a výměna motorového oleje je základním krokem k prodloužení životnosti auta. Motorový olej zajišťuje mazání pohyblivých částí motoru, snižuje tření a ochlazuje motor. Doporučuje se kontrolovat hladinu oleje alespoň jednou měsíčně a vyměňovat olej podle intervalů, které určuje výrobce.

Výměna filtrů

Filtry jsou další důležitou součástí udržování vašeho auta. Filtry zachycují nečistoty a prach, které by mohly poškodit motor nebo způsobit zvýšenou spotřebu paliva. Výměna vzduchového, olejového a palivového filtru by měla být prováděna pravidelně podle pokynů výrobce.

Kontrola pneumatik

Správný tlak v pneumatikách a jejich pravidelná kontrola pomáhá snižovat opotřebení, zlepšuje jízdní vlastnosti a spotřebu paliva. Zkontrolujte tlak pneumatik alespoň jednou za měsíc a nezapomeňte na kontrolu stavu dezénu.

 

 

underground-car-parking-shopping-center

Správné parkování

Ochrana před sluncem

Parkování auta na přímém slunci může způsobit poškození laku a interiéru. Když je to možné, parkujte ve stínu nebo pod střechou. K ochraně laku můžete také použít kvalitní ochranný vosk.

Ochrana před povětrnostními vlivy

Kromě slunce může vaše auto poškodit také déšť, sníh nebo silný vítr. Pokud nemáte k dispozici garáž nebo kryté parkoviště, zvažte použití plachty na ochranu auta.

 

 

handsome-man-driving-his-car

Jízdní styl

Šetrný rozjezd

Jemný rozjezd a zrychlování snižuje opotřebení motoru, spojky a převodovky. Místo prudkého zrychlování zkuste postupně zvyšovat rychlost a udržujte otáčky motoru v optimálním rozmezí.

Vyvarování se prudkému brždění

Prudké brždění zvyšuje opotřebení brzdového systému a pneumatik. Vždy se snažte předvídat situace na silnici, držte bezpečnou vzdálenost od ostatníních vozidel a brzděte jemně a postupně.

Správné palivo

Výrobce vašeho auta doporučuje konkrétní typ paliva a maziv, které jsou nejvhodnější pro váš motor. Dodržování těchto doporučení pomáhá zajistit optimální výkon motoru a snižuje opotřebení.

 

 

different-car-accessories-arrangement

Včasná výměna náhradních dílů

Při výměně náhradních dílů investujte do kvalitních originálních nebo certifikovaných dílů. Levné díly neoriginálního výrobce mohou být špatně vyrobené a zkrátit životnost vašeho auta.

 

 

how-to-fix-rust-on-car

Ochrana proti korozi

Pravidelné mytí auta odstraňuje nečistoty, které mohou poškodit lak a způsobit korozi. Voskování auta poskytuje ochranný povrch, který pomáhá udržet lak v dobrém stavu a chránit karoserii před korozi.

 

Závěr

Prodloužení životnosti vašeho auta vyžaduje pravidelnou údržbu, správné parkování, šetrný jízdní styl, dodržování doporučení výrobce ohledně paliva a použití kvalitních náhradních dílů. Dodržováním těchto jednoduchých kroků ušetříte peníze na opravách a zároveň přispějete k ochraně životního prostředí.

 

Jak často bych měl kontrolovat hladinu oleje?

Doporučuje se kontrolovat hladinu oleje alespoň jednou měsíčně.

Je lepší používat originální nebo neoriginální náhradní díly?

Investujte do kvalitních originálních nebo certifikovaných dílů, které jsou vhodné pro váš automobil.

Jak často bych měl měnit filtry?

Výměna vzduchového, olejového a palivového filtru by měla být prováděna pravidelně podle pokynů výrobce.

Jak často bych měl kontrolovat a měnit tlak v pneumatikách?

Zkontrolujte tlak pneumatik alespoň jednou za měsíc a sledujte stav dezénu.

Jaký je nejlepší způsob, jak chránit auto před korozi?

Pravidelně myjte auto, abyste odstranili nečistoty, a použijte vosk na ochranu laku a karoserie před korozi.