Zboží odesíláme každé pondělí

Pokud uskutečníte objednávku do neděle 12:00, odešleme zboží další den. Při volbě bankovním převodem / kartou zboží odešleme následující pondělí po obdržení platby.

Zteřelé gumové těsněná autoskel - Návod na výměnu

Stav gumových těsnění čelního a zadního skla na vašem vozidla degraduje s časem a přímo koreluje s tím, jak suchý je váš interiér vozidla. Většina vozidel má notoricky špatné těsnění skla, které časem praská a odlepuje se. Jakmile se těsnění uvolní, umožní pronikání vlhkosti a vzduchu mezi karoserii a čelní sklo, což může způsobit vznik rzi kolem čelního skla a prosakování vlhkosti do interiéru. Navíc zteřelé těsnění propustí nadměrný hluk větru a vypadá hrozně.

OG-tesneni

 

Znaky vadného těsnění skla

  • Zteřelé nebo jinak degradované těsnění čelního skla
  • Nadměrný hluk větru z prostoru okolo čelního skla
  • Voda prosakující do interiéru

Určení, zda je nutné těsnění vyměnit je zřetelné už od pohledu na něj. Nejvýraznějším znakem toho, že těsnění neplní funkci je vizuální vypadávání nebo chybějící kousky. Kromě toho, jakékoliv viditelné průniky vody kolem čelního skla je jasným znakem toho, že je nutné těsnění vyměnit. 

 

Kolik stojí výměna těsnění autoskla?

Samotný originální kus vyjde okolo 700 - 1000 Kč. Počítejte s tím, že si budou účtovat alespoň 1300 Kč / h. Cena se může samozřejmě lišit servis od servisu. My nabízíme Gumové těsnění za 199 Kč / 2 m.

 

Jak dlouho bude trvat výměna těsnění předního skla?

Tato práce nemá předem definovaný čas. Není toho moc co dělat ale odměňuje pečlivost a trpělivost. Výměna těsnění může být ve výsledku i levná. Vyhraďte si minimálně půl hodiny, abyste měli jistotu, že jste udělali vše správně.

 

Kroky potřebné k výměně

  1. Odstraňte staré těsnění čelního skla
    Pomocí šroubováku nebo prstů odstraňte co nejvíce zaschlého těsnění čelního skla. Těsnění je na autě většinou nalepeno pouze na straně karoserie, takže se těsnění většinou snadno odstraňuje.

    01-DIY-BMW-E9x-Windshield-Seal

  2.  Připravte místo na nalepení nového těsnění

    Popadněte vysavač nebo plechovku se stlačeným vzduchem a očistěte kanál čelního skla od všech uvolněných úlomků těsnění. Staré části těsnění zabrání správnému usazení nového těsnění. 

    Poté použijte nějaký odmašťovač, abyste očistili střechu od starého lepidla. Ujistěte se, že v kanálku čelního skla nezůstaly žádné kousky starého lepidla. 

  3. Nainstalujte nové těsnění čelního skla

    Neodlepené těsnění vložte do spáry a odměřte si správnou délku. Po odměření si poznačte délku a těsnění zkraťte podle potřeby. Poté vložte neodlepené těsnění zpátky do spáry. Po vymezení místa pro těsnění přidržte jeden konec a pomalu začněte odlepovat jeden konec těsnění. Při odlepování dbejte na to, aby nikde nevznikala mezera nebo nerovnost. Po úspěšném přilepení jedné strany opakujte postup i na straně druhé.

    09-DIY-BMW-E9x-Windshield-Seal-Installing-Seal